Webdesign mindenkinek!

Hogyan legyen trendi a weboldalad?

Legjobb Seo eszközök!

2019. november 13. 18:36 - cz.viktor

Keresőoptimalizálás

seo_eszkozok_2.png

A SEO eszközök nagy átfedésben vannak, ezért nehéz lehet kitalálni, melyik a legjobb. A dolgok egyszerűsítése érdekében 4 SEO eszközt választottam, amelyek zökkenőmentesen integrálódnak a tervezési munkafolyamatba, és nem bontják el költségvetését.

 

Moz: The Best Premium SEO Tool

itt nagyon sok nagyon jó verseny van a prémium SEO eszközökkel kapcsolatban, ám a Moz a webes tervezők szempontjából egyértelmű nyertes.Moz - az egyik legjobb SEO eszköz a webes tervezők számára

Az egyik dolog, ami nagyszerű a Moz SEO-hoz történő használatában, az, hogy egy ingyenes eszközkészlettel érkezik. Akár bevezetésre van szüksége a keresőmotor optimalizálásában, vagy egyszerűen prémium SEO eszközt szeretne adni kipróbálására, az eszközkészlet meg fogja csinálni a trükköt.

Az ingyenes Moz-eszközökkel többek között a következőket teheti:

Lehetséges kulcsszavak kutatása;
Elemezze domainjének rangsorolhatóságát;
Tekintse át jelenlegi kulcsszavait (normál és márkás);
Nézze meg, hogy szerepelt-e bármilyen kiemelt kivonatot, linket és így tovább;
Snoop a verseny webhelyén, és rangsorolja a kulcsszavakat.
Természetesen, ha frissítést hajt végre a Moz Pro-ra, akkor hozzáférést biztosít a hatékonyabb SEO eszközökhöz, például:

Műszaki weboldal-ellenőrzések;
Backlink elemzés;
Hiányzó kulcsszó lehetőségek;
Helyi SEO stratégiák;
SERP rangsor az asztali, a mobil és a helyi.
És mindezt egy intuitív irányítópulton helyezi el.

SZÓ A VERSENYRŐL
A Mangools, az Ahrefs és a SEMrush fantasztikus lehetőségek, ha magasabb rangú webhelyeket akar létrehozni és az ügyfelek számára kínált SEO-kínálatot kibővíteni. Ez azonban mind valóban prémium megoldás, tehát ha nem hajlandó felhasználni az összes olyan szolgáltatást, amelyet ezek a fizetős eszközök kínálnak, akkor valószínűleg nem érdemes kinyitni a pénztárcáját számukra.

 

Ubersuggest: A legjobb ingyenes SEO eszköz

 Valószínűleg azon gondolkodik, vajon a SEO egyik vezető eszköze elérhető-e ingyenesen. Van néhány, de Neil Patel Ubersuggest messze a legjobb az alomban.

Ubersuggest
Ami igazán örül ennek az eszköznek, az a tény, hogy bár elég egyszerű ahhoz, hogy használhassa, számos módon elkészítheti.

Például a webhely-ellenőrző eszközt felhasználhatja a jelenlegi ügyfelek webhelyeinek áttekintésére. Ha beszélgetés indítóját keresi, ez lehet a belépőjegy. Betekintést kap arról, hogy webhelyének milyen jól vagy rosszul teljesített a SEO szempontjából, javaslatokat kaphat a fejlesztésről, sőt, láthatja webhelysebesség, amíg rajta vagy.

Ezt az eszközt alapvető kulcsszó-kutatásokhoz és ajánlásokhoz is felhasználhatja, amelyek különösen a korábbi tervezési szakaszokban segítik elő. Vagy vigye a következő szintre, és értékelje meg, mi folyik az ügyfelek versenypiacán.

 

Yoast: A legjobb WordPress SEO eszköz

 Azoknak, akik a WordPress használatával fejlesztenek webhelyeket, a Yoast elengedhetetlen SEO plugin.

Élesztő elemzési eredmények
Noha a Yoast nem segít a kulcsszótervezésben vagy a backlink nyomon követésében, lehetővé teszi a webtervezőknek és az íróknak, hogy oldalukonként javítsák keresőmotor-optimalizálást.

Ez lehetővé teszi, hogy minden bejegyzéshez vagy oldalhoz fókuszkulcsot, címcímkét és metaleírást rendeljen;
Ez lehetővé teszi a Google keresési kódrészlet előnézetét asztali és mobiltelefonon, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden illeszkedik-e, és van-e egy kiemelt kép;
Megállapítja, hogy az Ön oldala mennyire optimalizálta a kulcsszót;
Pontozza az oldalt más olyan SEO tényezőknél, mint a szöveg hossza, a kép alt attribútumai, a belső linkek és így tovább;
Az oldalt az olvashatóság szempontjából is pontozza.
Sokkal többet tehet Yoast mint webdesigner. Használhatja webhelytérképek készítéséhez, egyedi Open Graph és Twitter Card címkék létrehozásához, és akár automatizálhatja webhelye keresési metaadatainak írását.

Google Search Console: A legjobb elemzési SEO eszköz
Már használja a Google Analytics szolgáltatást a weboldal fő mutatóinak áttekintésére, valamint az adatokra alapozott döntések meghozatalára a jövőbeli tervezési fejlesztésekhez. De tudta, hogy a Google Search Console adatait hozzáadhatja a Google Analytics irányítópultjához is?

 

A Google Analytics
Innen az adatok gyűjthetők:

 A céloldal forgalma és teljesítménye;
Geospecifikus adatok;
Eszközspecifikus adatok;
Keresési lekérdezések és átkattintási arányok.
A Google Analytics azonban nem biztosítja a felhasználók számára az összes, az interneten nyomon követett keresés-specifikus adatot, ezért a Google Search Console-t hozzá kell adnia a SEO-eszközök listájához.

Ebből az irányítópultból:

Nyújtsa be XML-webhelytérképét a Google-nak;
Ellenőrizze a mobil használhatóságát és hibáit;
Gyorsan keressen biztonsági és sebességgel kapcsolatos problémákat (a sebesség jelenleg bétaverzióban van);
Tekintse át az oldalspecifikus megjelenéseket, a rangsorolást és az átkattintásokat;
Kövesse nyomon a belső linkeket, a linkeket, a legjobban összekötő webhelyeket, valamint a szöveget, amelyet visszajelzéshez használnak.
Annak ellenére, hogy ez az eszköz nem feltétlenül segít Önnek a keresési optimalizálási stratégia megtervezésében, ez egy jó hely, amikor elhárítani szeretné, hogy miért nem kifizetődik a kemény munka.

Egyéb SEO eszközöket kell használni a webes tervezők számára
A SEO-n kívül más is, mint pusztán a kapcsolatépítés és a kulcsszó-optimalizálás. A Google más bizalom és tekintély jeleit is keres egy webhely rangsorolásakor. És mint webdesigner, a legjobb helyzetben vagy a SEO ezen oldalának kezelésére.

Íme néhány a SEO eszközök közül, amelyeket a fentiek mellett használnia kell:

SSL tanúsítvány: Ha egy weboldal HTTP-n van, ez automatikusan büntetést jelent. Tehát mindig ellenőrizze, hogy webhelyeire telepítve van-e SSL tanúsítvány;
Gyors tárhely: A webhely sebessége óriási ügy a dolgok rendszerében - és kezdődik a web hosting terv és a szolgáltató minőségével. Ha értelme van erre, kapcsolja be a tárhelyet egy CDN és a gyorsítótár-bővítmény segítségével;
Képek tömörítési eszköz: A képek mindegyikükért nagy fájdalmat okozhatnak a webes tervezők számára. Ha az egyes képeket egy tömörítő eszközön keresztül futtatja, mint például a TinyJPG, megakadályozhatja, hogy azok mérete csökkenjen a webhely rangsorolásán.
És természetesen győződjön meg arról, hogy mindig magas színvonalú tervezőeszközöket használ, és betartja-e az első mobil szabványokat. Ha egy webhely elavulttá válik, rosszul működik, és nem megfelelően működik, a Google és a látogatói minden bizonnyal figyelmeztetnek erre.

Kövesd a blogom: https://webmaster.blog.hu/

Seo és webdesign: http://www.czviktor.hu/

Következő bejezésem: Webdesign trendek 2019-re

Szólj hozzá!

Milyen a jó weblap?

2008. október 01. 18:02 - cz.viktor

Az online megjelenés legalapvetőbb és legáltalánosabb formája a honlap, amelynek szín- és formavilága, felépítése sok mindent elárul a tulajdonosáról, ugyanúgy, mint egy valóságos üzlet, ahol a berendezés, a bolt kialakítása hat ránk elsőként.

Mindannyian tudjuk, hogy az első benyomás pedig meghatározó jelentőségű, hiszen csak néhány másodperc áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy megnyerjük egy új olvasó bizalmát. Nem mindegy tehát, hogy milyen weboldalon fogadjuk a hozzánk betérő internetes látogatókat!

Egy kellemes megjelenésű, stílusos és céljainknak leginkább megfelelő weblap várhatóan nem lesz olcsó, de ne felejtsük el: azok a látogatók, akik először a weboldalunkon találkoznak a cégünkkel, termékünkkel, a honlap alapján fognak megítélni bennünket!

Sokan erőltetik a "csilli-villi" animációkat, amelyektől azt remélik, hogy megfogja a látogatókat. Tény, hogy egy egyedi ötlet figyelemfelkeltő hatású, de nem szabad elfelejteni, hogy ez nem mehet a használat rovására! Ha csak egy hosszú másodpercekig töltődő videó vagy egyéb animáció található a nyitólapunkon, félő, hogy sokan türelmetlenül átkattintanak máshová, mert nem azt és nem úgy látják az oldalon, amit kerestek. Hiába szól minden további belső oldalunk az általuk keresett témáról, egyszerűen el sem jutnak odáig...

Alkalmazhatunk tehát pörgő-forgó-mozgó látványelemeket, de ne essünk túlzásba!

Likeold és oszd meg:

Szólj hozzá!

Milyen a jó design?

2008. október 01. 18:01 - cz.viktor

Ön, mint cégvezető, természetesen szeretne egy olyan weblapot, mely külalakjában is mutatja a potenciális és már meglévő ügyfelek számára a megbízhatóságot és a profizmust.

Temérdek példa van arra, hogy potenciális ügyfelek elfordulnak egy-egy az életben számukra tökéletes cégtől, mert meglátják az oldaluk és annak külalakja alapján úgy érzik, hogy mégsem ez a megfelelő cég, akitől vásárolnak, vagy rendelnek szolgáltatást.

 

Weboldal

A weboldal szerepe egyre komolyabb tért hódít az üzletszerzés terén. A legjobb és legkomolyabb üzletkötőkkel és kirakatokkal simán felveszik a versenyt. Egy szép és hatékony honlap megsokszorozhatja a bevételét.

Ön vásárolna egy lerobbant üzletben egy koszos kezű dolgozótól például egészségügyi terméket? Szerintem nem.

Cége webes arculatának legfontosabb eszköze, hogy az oldalára eljutó látogatót ott tartsa és ösztönözze a tartalom elolvasására, és ne menjen azonnal a konkurenciához, így sokszorozva meg üzletei számát.

Egy jó honlap külalakja átlátható, strukturált és következetes. A design irányítsa a tekintetet, vezesse végig egy honlap lényeges területein és közben ne hagyja eltévedni. Ezzel együtt legyen egyedi és megfogó.

Mit kerüljünk?

Első és legfontosabb, hogy ügyfeleinknek kell, hogy tetszetős legyen az oldalunk és nem magunknak formáljuk. Ne essünk csapdába és csak saját ízlésünkre hagyatkozzunk.

Kerüljük a túl nagy kontrasztokat, ne égessük ki a monitor előtt ülőt. Hosszú és nagy tartalom esetén például, nem javaslom a fekete háttéren fehér betűt, mert hamar megfájdulhat a feje az olvasónak és inkább elmegy, keres mást.

Kerüljük a túl nagy és látványos elemeket, hiszen a böngésző nagyrészt információt keres. Természetesen ez alól kivétel lehet, ha egy darab terméket akarunk eladni, hiszen ekkor ez a célunk és így előtérbe hozhatjuk.

Kerüljük a linkek eldugását és azok színének keverését. Egységes link designnal a felhasználó már tudja, mire lehet kattintani. Ezt láthatóvá is kell tennünk, hogy elsőre is megtalálja.

A főoldalon hagyjunk helyet ízelítőknek, hogy tudjon válogatni a látogató, azonban legyen a legfontosabb a céloldalunk.

Ne dugjuk el logónkat. Legyen ez, amiről mindig megismernek minket. Akár online akár offline területen is.

Ne vigyük túlzásba az animációt és ne használjunk frame-eket. Az animáció elszaporodásával kuszává, átláthatatlanná tesszük weboldalunkat és csak idegesítővé válhat.

Ne aggódjunk, ha hosszú az oldalunk vertikálisan. A felhasználók lefele tudnak már görgetni, nem okoz problémát nekik, viszont a folyamatos kattingatás után nem tudják hol járnak, ezért nyugodtan hagyatkozhatunk a hosszabb struktúrára.

Ne csak egy felbontásra optimalizáltassunk. Az emberek 60-70% -a 1024*768-as felbontásban használja számítógépét. Azonban Ön nem hiszem hogy a maradék 30-40%-ot ki akarja zárni az ügyfelei közül.

Tehát a külalak a látogató számára hirtelen a legfontosabb elem a honlapján, ezért különös gonddal Online Marketing Szakemberek segítségével érdemes kialakítani. Azonban ez is kevés lehet, ha az oldalunkat működtető motor vagy a tartalom nem megfelelő. Honlapkészítés nem mehet tanácsadás és profi szakemberek nélkül.

Likeold és oszd meg:

 

Szólj hozzá!

Milyen a jó honlap

2008. október 01. 18:00 - cz.viktor

Ha már belefáradt az új ügyfelek állandó felkutatásába, adjon egy esélyt, hogy ők találjanak Önre! A kereső optimalizálás lényege, hogy olyan honlapot hozzunk létre, amelyet a potenciális vásárlóink könnyedén megtalálnak a keresőmotorokon, mint például a Google-n keresztül, amikor az általunk kínált termékre, szolgáltatásra keresnek.

Szándékosan nem indokoljuk, hogy miért van szükség egyáltalán honlapra. A mai világban szinte elképzelhetetlen, hogy cégünk, vállalkozásunk ne jelenjen meg az interneten. De nem mindegy, hogy ezt milyen formában tesszük, hiszen a megfelelően elkészített és optimalizált honlap valós megkereséseket generál Önnek, amelyek üzletté konvertálódnak.

A honlap, mint marketing eszköz

A honlapunk a vállalkozásunk "cégére". Az elavult, „házilag” vagy a nem megfelelő szakértelemmel elkészített honlap inkább taszítja, mint vonzza az ügyfeleket. Gondoljunk bele, a honlapunk látogatója – a potenciális vevőnk – nem ismer sem minket, sem a cégünket. Tevékenységünket, megbízhatóságunkat a honlapunk alapján fogja megítélni. Lehet, hogy valójában egy professzionális, lelkiismeretes cég vagyunk, ha honlapunkról azonban nem ez tükröződik, nem sok jóban bízhatunk...

A honlap tervezésnél az lenne a helyes, ha a site-ot marketingeszközként fogjuk fel. Vagyis egy olyan kommunikációs eszköznek, mint bármelyik hagyományos reklám csatornát. Hiszen ez is egy médium, amellyel megszólíthatjuk vásárlóinkat, visszacsatolásokat kaphatunk tőlük, megismerhetjük szokásaikat és preferenciáikat, ráadásul nyelvi és földrajzi korlátok nélkül. Sőt, ha a potenciális vevőink a keresőmotorokon keresztül érkeznek weboldalunkra, már valamilyen információt keresnek az általunk kínált termékről vagy szolgáltatásról, tehát sokkal tudatosabbak és befogadóbbak az ajánlatunk iránt, mint ha csak kéretlenül találkoznának vele, például egy direct mail-kampány során.

Számoljon utána, mi kerül többe Önnek? Egy új weboldal kialakítása, esetleg a meglévő frissítése, rekonstrukciója, vagy az elveszített vevők és üzletek, ami abból adódik, hogy a vevők vagy meg sem találják a honlapját, illetve ha rá is kattintanak, a honlap nem kommunikál megfelelően a vásárlókkal vagy nem az Ön által kívánt képet sugallja? Megfordítva a kérdést: megéri-e költeni az internetes megjelenésére, ha az a befektetett összeg többszörösét hozza vissza már rövid távon is? Ha úgy gondolja igen, keressen meg minket!

Sokan arra hivatkoznak, hogy már úgyis „kint vannak a neten, aki akarja, megtalálja őket”. Mondanunk sem kell, hogy ez nem teljesen így van. Először is a legtöbb internetező elsődlegesen a különböző kereső motorokat, azon belül is leginkább a Google-t használja, ha valamilyen szolgáltatás vagy termék iránt érdeklődik. Ugye Ön is járt már úgy, hogy beírt egy Ön által keresett kifejezést a keresőbe, majd elborzadt a több 10 000, vagy akár milliós találati eredményen. Ezek után általában kétségbeesetten próbáljuk szűkíteni a találati arányt, pontosabb kifejezések megadásával, de még ilyenkor is iszonyatos mennyiségű információn kell(ene) átverekednünk magunkat, hogy végig böngésszük a lehetséges találatokat. Hát igen kellene, de nem tesszük. Ön hány találati oldalt szokott végignézni? Egyet? Kettőt? Esetleg hármat? Nos eláruljuk, hogy ha hármat vagy annál többet, akkor Ön már a kimondottan kitartó keresők közé tartozik, a legtöbb érdeklődő ugyanis csak az első, vagy első két oldalon megadott találatokat veszi figyelembe. Ezért elengedhetetlen, hogy oldalunk minél előrébb sorolódjon a találati listában, hiszen egyébként minimálisra csökkentjük esélyeinket, hogy potenciális vevőink ránk találjanak. Különösen akkor, ha konkurenseink weboldala elénk sorolódik, hiszen az érdeklődő nem fog órákat keresgélni, hanem elsődlegesen az először kiadott találatok között próbál megfelelő partnert találni.

Az Ön oldala vajon megtalálható a konkurensek előtt? Tudja meg pillanatok alatt kulcsszó pozíció eszközünkkel!

A találati rangsorban történő minél előkelőbb helyezést természetesen sokféle módon befolyásolhatjuk. Ennek elsődleges eszköze a weboldal keresőkre optimalizált technikai kialakítása. Ezt hívjuk keresőoptimalizálásnak.

A jó keresőoptimalizálás nagyban hozzájárulhat üzleti sikeréhez, hiszen nem mindegy, hogy hány vásárló, milyen gyorsan találja meg az Ön oldalát.

Likeold és oszd meg:

Szólj hozzá!