Webre mindenki!

Hogyan legyen trendi a weboldalad?

Legjobb webáruház és aukció

2009. április 24. 19:28 - cz.viktor

SFI Affiliate

SFI Affiliate

Vásárolj aukciókon és webáruházakban akár az 50%-a is a tiéd lehet!

Az üzlet és hálózat:

http://www.sfi4.com/21030534/FREE

Aukció és webáruház:

http://www.tripleclicks.com/21030534

logo_sfi.png

Szólj hozzá!

Milyen a jó weblap?

2008. október 01. 18:02 - cz.viktor

Az online megjelenés legalapvetőbb és legáltalánosabb formája a honlap, amelynek szín- és formavilága, felépítése sok mindent elárul a tulajdonosáról, ugyanúgy, mint egy valóságos üzlet, ahol a berendezés, a bolt kialakítása hat ránk elsőként.

Mindannyian tudjuk, hogy az első benyomás pedig meghatározó jelentőségű, hiszen csak néhány másodperc áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy megnyerjük egy új olvasó bizalmát. Nem mindegy tehát, hogy milyen weboldalon fogadjuk a hozzánk betérő internetes látogatókat!

Egy kellemes megjelenésű, stílusos és céljainknak leginkább megfelelő weblap várhatóan nem lesz olcsó, de ne felejtsük el: azok a látogatók, akik először a weboldalunkon találkoznak a cégünkkel, termékünkkel, a honlap alapján fognak megítélni bennünket!

Sokan erőltetik a "csilli-villi" animációkat, amelyektől azt remélik, hogy megfogja a látogatókat. Tény, hogy egy egyedi ötlet figyelemfelkeltő hatású, de nem szabad elfelejteni, hogy ez nem mehet a használat rovására! Ha csak egy hosszú másodpercekig töltődő videó vagy egyéb animáció található a nyitólapunkon, félő, hogy sokan türelmetlenül átkattintanak máshová, mert nem azt és nem úgy látják az oldalon, amit kerestek. Hiába szól minden további belső oldalunk az általuk keresett témáról, egyszerűen el sem jutnak odáig...

Alkalmazhatunk tehát pörgő-forgó-mozgó látványelemeket, de ne essünk túlzásba!

Likeold és oszd meg:

Szólj hozzá!

Milyen a jó design?

2008. október 01. 18:01 - cz.viktor

Ön, mint cégvezető, természetesen szeretne egy olyan weblapot, mely külalakjában is mutatja a potenciális és már meglévő ügyfelek számára a megbízhatóságot és a profizmust.

Temérdek példa van arra, hogy potenciális ügyfelek elfordulnak egy-egy az életben számukra tökéletes cégtől, mert meglátják az oldaluk és annak külalakja alapján úgy érzik, hogy mégsem ez a megfelelő cég, akitől vásárolnak, vagy rendelnek szolgáltatást.

 

Weboldal

A weboldal szerepe egyre komolyabb tért hódít az üzletszerzés terén. A legjobb és legkomolyabb üzletkötőkkel és kirakatokkal simán felveszik a versenyt. Egy szép és hatékony honlap megsokszorozhatja a bevételét.

Ön vásárolna egy lerobbant üzletben egy koszos kezű dolgozótól például egészségügyi terméket? Szerintem nem.

Cége webes arculatának legfontosabb eszköze, hogy az oldalára eljutó látogatót ott tartsa és ösztönözze a tartalom elolvasására, és ne menjen azonnal a konkurenciához, így sokszorozva meg üzletei számát.

Egy jó honlap külalakja átlátható, strukturált és következetes. A design irányítsa a tekintetet, vezesse végig egy honlap lényeges területein és közben ne hagyja eltévedni. Ezzel együtt legyen egyedi és megfogó.

Mit kerüljünk?

Első és legfontosabb, hogy ügyfeleinknek kell, hogy tetszetős legyen az oldalunk és nem magunknak formáljuk. Ne essünk csapdába és csak saját ízlésünkre hagyatkozzunk.

Kerüljük a túl nagy kontrasztokat, ne égessük ki a monitor előtt ülőt. Hosszú és nagy tartalom esetén például, nem javaslom a fekete háttéren fehér betűt, mert hamar megfájdulhat a feje az olvasónak és inkább elmegy, keres mást.

Kerüljük a túl nagy és látványos elemeket, hiszen a böngésző nagyrészt információt keres. Természetesen ez alól kivétel lehet, ha egy darab terméket akarunk eladni, hiszen ekkor ez a célunk és így előtérbe hozhatjuk.

Kerüljük a linkek eldugását és azok színének keverését. Egységes link designnal a felhasználó már tudja, mire lehet kattintani. Ezt láthatóvá is kell tennünk, hogy elsőre is megtalálja.

A főoldalon hagyjunk helyet ízelítőknek, hogy tudjon válogatni a látogató, azonban legyen a legfontosabb a céloldalunk.

Ne dugjuk el logónkat. Legyen ez, amiről mindig megismernek minket. Akár online akár offline területen is.

Ne vigyük túlzásba az animációt és ne használjunk frame-eket. Az animáció elszaporodásával kuszává, átláthatatlanná tesszük weboldalunkat és csak idegesítővé válhat.

Ne aggódjunk, ha hosszú az oldalunk vertikálisan. A felhasználók lefele tudnak már görgetni, nem okoz problémát nekik, viszont a folyamatos kattingatás után nem tudják hol járnak, ezért nyugodtan hagyatkozhatunk a hosszabb struktúrára.

Ne csak egy felbontásra optimalizáltassunk. Az emberek 60-70% -a 1024*768-as felbontásban használja számítógépét. Azonban Ön nem hiszem hogy a maradék 30-40%-ot ki akarja zárni az ügyfelei közül.

Tehát a külalak a látogató számára hirtelen a legfontosabb elem a honlapján, ezért különös gonddal Online Marketing Szakemberek segítségével érdemes kialakítani. Azonban ez is kevés lehet, ha az oldalunkat működtető motor vagy a tartalom nem megfelelő. Honlapkészítés nem mehet tanácsadás és profi szakemberek nélkül.

Likeold és oszd meg:

 

Szólj hozzá!

Milyen a jó honlap

2008. október 01. 18:00 - cz.viktor

Ha már belefáradt az új ügyfelek állandó felkutatásába, adjon egy esélyt, hogy ők találjanak Önre! A kereső optimalizálás lényege, hogy olyan honlapot hozzunk létre, amelyet a potenciális vásárlóink könnyedén megtalálnak a keresőmotorokon, mint például a Google-n keresztül, amikor az általunk kínált termékre, szolgáltatásra keresnek.

Szándékosan nem indokoljuk, hogy miért van szükség egyáltalán honlapra. A mai világban szinte elképzelhetetlen, hogy cégünk, vállalkozásunk ne jelenjen meg az interneten. De nem mindegy, hogy ezt milyen formában tesszük, hiszen a megfelelően elkészített és optimalizált honlap valós megkereséseket generál Önnek, amelyek üzletté konvertálódnak.

A honlap, mint marketing eszköz

A honlapunk a vállalkozásunk "cégére". Az elavult, „házilag” vagy a nem megfelelő szakértelemmel elkészített honlap inkább taszítja, mint vonzza az ügyfeleket. Gondoljunk bele, a honlapunk látogatója – a potenciális vevőnk – nem ismer sem minket, sem a cégünket. Tevékenységünket, megbízhatóságunkat a honlapunk alapján fogja megítélni. Lehet, hogy valójában egy professzionális, lelkiismeretes cég vagyunk, ha honlapunkról azonban nem ez tükröződik, nem sok jóban bízhatunk...

A honlap tervezésnél az lenne a helyes, ha a site-ot marketingeszközként fogjuk fel. Vagyis egy olyan kommunikációs eszköznek, mint bármelyik hagyományos reklám csatornát. Hiszen ez is egy médium, amellyel megszólíthatjuk vásárlóinkat, visszacsatolásokat kaphatunk tőlük, megismerhetjük szokásaikat és preferenciáikat, ráadásul nyelvi és földrajzi korlátok nélkül. Sőt, ha a potenciális vevőink a keresőmotorokon keresztül érkeznek weboldalunkra, már valamilyen információt keresnek az általunk kínált termékről vagy szolgáltatásról, tehát sokkal tudatosabbak és befogadóbbak az ajánlatunk iránt, mint ha csak kéretlenül találkoznának vele, például egy direct mail-kampány során.

Számoljon utána, mi kerül többe Önnek? Egy új weboldal kialakítása, esetleg a meglévő frissítése, rekonstrukciója, vagy az elveszített vevők és üzletek, ami abból adódik, hogy a vevők vagy meg sem találják a honlapját, illetve ha rá is kattintanak, a honlap nem kommunikál megfelelően a vásárlókkal vagy nem az Ön által kívánt képet sugallja? Megfordítva a kérdést: megéri-e költeni az internetes megjelenésére, ha az a befektetett összeg többszörösét hozza vissza már rövid távon is? Ha úgy gondolja igen, keressen meg minket!

Sokan arra hivatkoznak, hogy már úgyis „kint vannak a neten, aki akarja, megtalálja őket”. Mondanunk sem kell, hogy ez nem teljesen így van. Először is a legtöbb internetező elsődlegesen a különböző kereső motorokat, azon belül is leginkább a Google-t használja, ha valamilyen szolgáltatás vagy termék iránt érdeklődik. Ugye Ön is járt már úgy, hogy beírt egy Ön által keresett kifejezést a keresőbe, majd elborzadt a több 10 000, vagy akár milliós találati eredményen. Ezek után általában kétségbeesetten próbáljuk szűkíteni a találati arányt, pontosabb kifejezések megadásával, de még ilyenkor is iszonyatos mennyiségű információn kell(ene) átverekednünk magunkat, hogy végig böngésszük a lehetséges találatokat. Hát igen kellene, de nem tesszük. Ön hány találati oldalt szokott végignézni? Egyet? Kettőt? Esetleg hármat? Nos eláruljuk, hogy ha hármat vagy annál többet, akkor Ön már a kimondottan kitartó keresők közé tartozik, a legtöbb érdeklődő ugyanis csak az első, vagy első két oldalon megadott találatokat veszi figyelembe. Ezért elengedhetetlen, hogy oldalunk minél előrébb sorolódjon a találati listában, hiszen egyébként minimálisra csökkentjük esélyeinket, hogy potenciális vevőink ránk találjanak. Különösen akkor, ha konkurenseink weboldala elénk sorolódik, hiszen az érdeklődő nem fog órákat keresgélni, hanem elsődlegesen az először kiadott találatok között próbál megfelelő partnert találni.

Az Ön oldala vajon megtalálható a konkurensek előtt? Tudja meg pillanatok alatt kulcsszó pozíció eszközünkkel!

A találati rangsorban történő minél előkelőbb helyezést természetesen sokféle módon befolyásolhatjuk. Ennek elsődleges eszköze a weboldal keresőkre optimalizált technikai kialakítása. Ezt hívjuk keresőoptimalizálásnak.

A jó keresőoptimalizálás nagyban hozzájárulhat üzleti sikeréhez, hiszen nem mindegy, hogy hány vásárló, milyen gyorsan találja meg az Ön oldalát.

Likeold és oszd meg:

Szólj hozzá!

Keresőoptimalizálás

2008. augusztus 18. 20:10 - cz.viktor

A keresőoptimalizálás (search engine optimization, SEO) a weblap keresőmotorokban való megjelenésének javítását jelenti "normál" avagy nem fizetett keresési eredményekben. Általánosságban minél előbb, azaz jobban rangsorolva a találati oldalon és többször jelenik meg egy oldal a találati listában, annál több látogatást szerez a kereső használóitól. A SEO különböző területeket célozhat meg, mint például a képkeresés, videókeresés, helyi keresés vagy tudományos keresés[1], újságcikk-keresés avagy iparág-specifikus keresés.

Internetes marketing stratégiaként a SEO figyelembe veszi a keresőmotorok működését, az emberek keresési hajlamát, a keresési szavakat vagy kulcsszavakat, a célközönség preferált keresőit. Egy weblap optimalizálása állhat a tartalmának szerkesztéséből és a HTML-kódjának szerkesztéséből, a kulcsszó relevanciájának növelése és az indexelés megkönnyítése érdekében.

A SEO-k rövidítés a keresőoptimalizálókra (search engine optimizers) is vonatkozhat, akik a keresőoptimalizálást elvégzik. A keresőoptimalizálók a SEO-t mind külön projektként, mint egy marketingkampány részeként is szolgáltathatják. A SEO taktikák a weblap fejlesztésébe és dizájnolásába is beépíthetők. A keresőbarát kifejezés az olyan CMS-ekre, weboldalakra, menükre, képekre, videókra, online boltokra használható, amelyeken elvégezték a keresőoptimalizálás folyamatát.

Fontos megjegyezni, hogy habár a kereső cégek maguk is támogatják a SEO azon formáját, ami segíti az oldalak sikeres feltérképezését, de számos keresést befolyásoló tényező üzleti titok. Így sok esetben a SEO munka megfigyelésre, statisztikákra és ezekből levont következtetésekre szorítkozik, nem pedig a vállalatok által megadott hivatalos ismeretanyagra.[2][3] Ennek következménye az is, hogy folyamatban lévő fejlesztések visszacsatolási hiánya miatt egyes közvetetten bizonyított működési mechanizmusok nem biztos hogy érvényesek lesznek évek múlva is. A keresőoptimalizáció területén szükséges a folyamatos kutatások és vizsgálatok végrehajtása és figyelemmel követése.

                                                                                                                                                                    Wikipédia

További témák: http://webdesign.czviktor.hu

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása